Η γονιμότητα της κόρης

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012


Η γονιμότητα της κόρης εξαρτάται από την ηλικία εμμηνόπαυσης της μητέρας
Νέα επιστημονική έρευνα από την Δανία υποστηρίζει ότι η γονιμότητα μιας γυναίκας είναι δυνατόν να προβλεφθεί από την ηλικία που η μητέρα της έφθασε στην εμμηνόπαυση. 


Όπως παρατήρησαν οι ειδικοί, οι γυναίκες, των οποίων οι μητέρες είχαν πρόωρη εμμηνόπαυση, έχουν λιγότερα ωάρια στις ωοθήκες τους από το κανονικό.
Όταν τα κορίτσια γεννιούνται διαθέτουν όλα τα ωάρια που θα χρησιμοποιήσουν στη διάρκεια της ζωής τους, τα οποία μετά την εφηβεία απελευθερώνονται από τις ωοθήκες τους με βάση τον κύκλο της περιόδου και με ρυθμό περίπου ένα το μήνα, έως την εποχή της εμμηνόπαυσης, ενώ οι γυναίκες με τα λιγότερα ωάρια έχουν και τις μικρότερες πιθανότητες γονιμοποίησης.
Οι ερευνητές, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, με επικεφαλής τη δρα Τζέην Μπέντσεν, μελέτησαν 527 γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών και υπολόγισαν -με βάση ορμονικές αναλύσεις- το «απόθεμα» ωαρίων που είχε απομείνει σε κάθε μία.
Από την μελέτη προέκυψε ότι τα ωάρια μειώνονται ταχύτερα στις γυναίκες των οποίων οι μητέρες είχαν εμμηνόπαυση, πριν την ηλικία των 45 ετών, σε σχέση με γυναίκες των οποίων οι μητέρες έφθασαν στην εμμηνόπαυση μετά τα 55 τους.
Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται περίπου 20 χρόνια πριν την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Έτσι, μια γυναίκα που μπαίνει στην εμμηνόπαυση στα 45 της, ουσιαστικά θα αρχίσει να έχει μείωση της γονιμότητάς της ήδη από την ηλικία των 25 ετών.
«Η έρευνά μας ενισχύει την πεποίθηση ότι το απόθεμα των ωαρίων επηρεάζεται από κληρονομικούς παράγοντες, όμως χρειάζονται και άλλες μελέτες σε βάθος χρόνου», δήλωσε η Μπέντσεν, ωστόσο οι ειδικοί διευκρίνισαν ότι τα λιγότερα ωάρια στις ωοθήκες της, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι και λιγότερα μωρά.
Προς το παρόν, κανένα τεστ δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τη γονιμότητα, ενώ ισχύει πάντα η παλιά συμβουλή ότι όσο πιο νωρίς ξεκινά μια γυναίκα να προσπαθεί να γεννήσει, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας έχει. Πάντως γενικά, οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες σε ηλικία 18 έως 31 ετών.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai